פנקוטה יוגורט ורוטב פירות יער של אפרת אנזל

קינוח בריא של פנקוטה יוגורט ופירות יער – מתכונים לסובלים מסוכרת מתוך הקדירה הבריאה עם אפרת אנזל

6 מנות של חצי כוס

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרק פירות יער
2 כוסות מים
2 כוסות מיץ חמוציות
1 כף סוכר
½ כוס יין אדום
מגוון תבלינים- 2 מקלות קינמון, 2 כוכבי אניס 3 תרמילי הל
11/2 כוסות של פירות יער (פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות, חמוציות, דודבנים)- קפוא או טרי בהתאם לעונה
גרידת לימון
לפנקוטה
1 חבילת שמנת רזה (10%)
2 דפי ג'לטין
1/3 כוס + כף דבש
2 גביעי יוגורט ביו לפחות 3% שומן
תמצית וניל איכותית (או גרגירים ממקל וניל שיבושל עם החלב)
אופן הכנה
1 מבשלים יחד את כל חומרי המרק עד לרתיחה ומצמצמים עוד קצת לקבלת צבע עמוק. מצננים במקרר עד ההגשה.
2 שופכים את השמנת הקרה לסיר ומערבבים עם הג'לטין. מחכים כמה דקות ומערבבים היטב (עדיין לא מחממים).
3 לאחר שרוב גושי הג'לטין נמסו מחממים את השמנת על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת ולא נותנים לה לרתוח. כאשר כל הג'לטין נמס פנימה מורידים מהאש.
4 מערבבים יחד את היוגורט, הדבש והוניל עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים לה את השמנת. שוב, מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וחלקה
5 יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון או קעריות קטנות ומצננים במקרר כמה שעות.
6 להגשה: יוצקים מעט מרק יערים לצלוחית ומניחים במרכזה את הפנקוטה (הופכים את הקערית). מקשטים בכמה פירות יער.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות