פנקייק של אורי נבון

איזה כיף להיכנס למטבח עם אבא, בעיקר כשהוא שף! אורי נבון נכנס למטבח ומכין מתכונים שהוא ובנו אוהבים במיוחד  – לבשל ולאכול. הפעם אורי ובנו מאור מכינים פנקייקים

זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
10 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1.5 כוסות קמח תופח (או רגיל+שקית אבקת אפייה)
2 ביצים + כף סוכר
2 כפות יוגורט יווני
שלוש כפות טחינה גולמית
כוס חלב
2 כפות סוכר מי שאוהב יותר אז יכול יותר (אני לא אוהב שהפנקייק מתוק מדי)
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
רינג עגול נירוסטה קוטר 10 כזה
מיץ פרימור – לרוטב
מלון ספרדי
פירות יער – כמה סוגים
אופן הכנה
1 במיקסר- מקציפים ביצים שלמות עם כך סוכר אחת עד שהתערובת נראית גבוהה יותר ממה שהייתה
2 בקערה ומטרפה או כף עץ– מכניסים יחד את כל המרכיבים שנותרו ומערבבים עד שהתערובת אחידה מוסיפים את הביצים הקצופות ומערבבים בעדינות עד שהן נבלעות פנימה.
3 מכסים את המסה בניילון נצמד שתנוח בקערה כעשר דקות. בינתיים משמנים היטב את הרינג
4 על מחבת מתאימה לפנקייקים (שטוחה ככל שיש) מניחים רינג מוזגים מהתערובת כמעט עד הסוף ומטגנים על חום בינוני.
5 פירות יער אפשר קפוא, להכין רוטב , לוקחים כמחצית מהפירות הקפואים ומבשלים עם כמעט כוס מים ושתי כפות סוכר מבשלים עד שמתרכך וטחונים בבלנדר מוט מוסיפים את מחצית הפירות שנותרו והופה.
6 מערבבים ביחד – כף סוכר עם מעט טחינה גולמית ומוזגים מעל ערימת הפנקייקים. מקשטים עם פירות יער טריים
7 אפשר להוסיף מעל כדור גלידה. או בצד. טעים!
פנקייקים טחינה גולמית
צילום: שני בריל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות