מתכון להכנת פנקייק קלאסי עם ריוויון שמוסיף טעם עשיר ונימוח
פנקייקים רכים וקלילים להכנה של הבלוגר בן שי שלא תרצו להפסיק לאכול
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/10/09183953/%D7%A4%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%A7.jpg)
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/10/09183953/%D7%A4%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%A7.jpg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דק
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
300 גרם קמח לבן (2 כוסות + 2 כפות)
40 גרם סוכר לבן (3 כפות)
500 מ"ל ריוויון (3 כוסות)
כפית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
2 ביצים
50 גרם חמאה ללא מלח
חצי כפית מחית וניל/ תמצית וניל
אופן הכנה
1 להמיס במיקרו בפולסים 50 גרם חמאה ולתת לה להצטנן
2 בקערה אחת- לאחד את הקמח, סוכר, מלח ואבקת אפיה וסודה לשתיה
3 בקערה נוספת (ויותר גדולה) נוסיף את הריוויון, ביצים ואת החמאה ונערבב היטב
4 נאחד את 2 הקערות: היבשים והרטובים ונקפל עד לאיחוד, אין צורך לערבב בהגזמה
5 גושים זה בסדר
6 נותנים לתערובת לשבת למשך 30 דק'
7 מחממים מחבת גדולה. משמנים עם מעט חמאה ומנמיכים את האש לבינונית
8 יוצקים כמות רצויה מהבלילה למחבת ומטגנים כ-2 דקות עד שנוצרות בועות אוויר על הצד העליון של הפנקייקס והצד התחתון השחים. הופכים, מטגנים עוד כדקה
9 ניתן להגיש בתוספת מייפל