פאייה דגים של ז'רמן טרוזמן עם שאול בן אדרת
שאול בן אדרת מלמד אותנו להכין פאייה של ז'רמן טרוזמן. מתוך התוכנית "כמו של סבתא"
המרכיבים ל – 6 מנות:
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק בויאבז – ציר דגים:
6 כוסות מים
6 ראשי דגי ים
2 בצלים
1 ראש שום מקולף
1 גזר
1 פלפל ירוק קצוץ
מלח פלפל
1 צרור אורגנו טרי
1 כף תימין יבש
קמצוץ זעפרן
לאורז:
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
2 כוסות אורז בסמטי
3 – 2 חופנים של אפונה עדינה
2 פילה דגי בורי
לקישוט:
2 פלפלים אדומים קלויים וללא קליפה
400 גרם פילה ברבוניה
אופן הכנה
מרק בויאבז:
1 מרתיחים את כל החומרים למרק כ – 30 דקות ומניחים בצד.
אורז:
1 מסננים את המרק ושומרים את הנוזלים להכנת האורז.
2 מטגנים בסיר גדול בצל קצוץ עד לשקיפות.
3 מוסיפים את האורז ומערבבים.
4 מוסיפים את המרק המסונן ומערבבים.
5 חותכים את הבורי לחתיכות קטנות ומוסיפים לאורז.
6 מוסיפים את האפונה, השום והזעפרן.
לקישוט:
1 חותכים את הפלפלים הקלויים לעיגולים.
2 מתבלים במלח ופלפל את הברבוניות.
3 מניחים את הברבוניות במחבת חמה עם מעט שמן ומהציר דגים המוכן.
4 מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים כ – 15 דקות.
5 מסירים את הברבוניות מהאש וחוצים אותן.
6 מגישים על צלחת ומקשים עם הברבוניות והפלפלים.