אוזני המן מבצק שמרים עם ריקוטה של מיקי שמו

אוזני המן מבצק שמרים! השמרים כאן הם יותר על תקן נותני טעם ופחות לצורך התפחה ולכן מוסיפים אותם בסוף הלישה. מתקבל בצק רך ופחות מתפורר מבצק פריך עם מילוי משגע של ריקוטה וצימוקים

תמונה יח"צ מיקי שמו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק שמרים:
280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל
150 גרם חמאה רכה
60 גרם (1/2 כוס) בצק סוכר
60 מ״ל (1/4 כוס) חלב
1 ביצה גדולה
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית מלח
10 גרם (1 כף) שמרים טריים מפוררים או שמרית
למלית:
1 קופסא (250 גרם) גבינת ריקוטה ללא מלח
80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר
1 ביצה גדילה
30 גרם (1/4 כוס) קורנפלור
25 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת דק מ-1/4 לימון
1 כוס צימוקים בהירים
1 ביצה להברשה
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק למעט השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שמרים ולשים עוד כדקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
מכינים את המלית:
1 מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש
ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים:
1 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס״מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס״מ, מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית. סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים
2 מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס״מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות (הבצק כמעט לא תופח)
3 מחממים תנור ל-190 מעלות
4 מברישים בביצה, מכניסים לתנור ל15 דקות עד הזהבה
5 מצננים היטב וזורים אבקת סוכר
טיפים וגיוונים ממיקי שמו:
1 ניתן לאחסן בקופסא אטומה מחוץ למקרר כשבוע
2 במקום צימוקים משתמשים החמוציות מיובשות
3 במקום מלית גבינה ניתן להחליף גם בממרח שוקולד, ממרח חלבה או במלית פרג

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות