אוזני המן בריאות (וטעימות) לפורים

אז נכון שאזני המן זה לא בדיוק מאכל בריא, אבל גם למי ששומר על בריאותו מגיע ליהנות ממנהגי חג פורים.
מה עושים? אופים לבד. אזני המן פשוטות, טעימות ובריאות (יחסית), שאפשר להכין בקלות בבית, לפי המתכון המפנק של יעל ענבר.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
3 כפות סוכר חום
1/2 כוס חלב קוקוס
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 חבילה תמרים מגולענים ומרוסקים
1/3 כוס טחינה
אופן הכנה
1 במעבד מזון מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים ומערבבים לזמן קצר, עד שנוצרים פירורים.
2 פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה, שופכים את הפירורים, עוטפים ומהדקים, ומכניסים למקרר לשעה.
3 בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את התמרים עם הטחינה לגוש אחיד. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
4 מוציאים מהמקרר ומהניילון, מניחים על משטח עבודה מקומח, ומעבדים מעט בידיים עד שנוצר בצק אחיד.
5 מרדדים למשטח בעובי 3 מ”מ, קורצים עיגולים בכוס בקוטר 7 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול, כדורון בקוטר 2 ס”מ.
6 מקפלים את העיגול לצורת אוזן המן.
7 אופים בתנור המחומם כרבע שעה, עד שהאוזניים משחימות ומתקשות מעט.

בתיאבון וחג פורים שמח ובריא.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: