אוסובוקו עגל של אבי ביטון – בישול ארוך אך משתלם

מתכון לאוסובוקו עגל ב”ראס אל חנות” של אבי ביטון וקובי אריאלי מתכון מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 4 נתחי אוסובוקו עגל (כל אחד 350 גרם)
1/4 כוס שמן זית
1 1 בצל גדול
5 5 שיני שום כתושות
4 4 עגבניות
2 2 גבעולי סלרי בהירים
2 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
1 1 כפית פפריקה מרוקאית חריפה
1 1 כפית כמון טחון
1 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
0.5 1/2 כפית כורכום טחון
1 1 כפית סוכר
1 1 כפית פרחי ורדים מיובשים ומפוררים
1 1 בקבוק קברנה סוביניון מרלו
2 2 כוסות מרק עוף צח
1 1 כפית פלפל לבן טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 מתבלים את האוסובוקו במלח ופלפל משני צדדיו.
2 בסיר רחב ושטוח, היכול להכיל את הבשר בשכבה אחת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר 2 דקות מכל צד. מעבירים לקערה.
3 קוצצים את הבצל, העגבניות והסלרי דק.
4 מוסיפים לסיר את הבצל, השום והעגבניות והסלרי ומטגנים 5 דקות.
5 מוסיפים את כל התבלינים, הסוכר, והוורדים המיובשים ומטגנים כ-2 דקות.
6 מוסיפים את היין ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ.
7 מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את המרק הצח ומתבלים במלח ופלפל.
8 מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה על אש נמוכה.
9 מעבירים לפלטה ל-8 או 9 שעות, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
10 מגישים על פירה או על אורז לבן.
אוסובוקו עגל של אבי ביטון - בישול ארוך אך משתלם
אוסובוקו עגל של אבי ביטון – בישול ארוך אך משתלם

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות