אוסובוקו וירקות שורש של אביב משה
מנה עיקרית לארוחה משפחתית והכל בסיר אחד!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג שוק עגל פרוס לפרוסות בעובי של 3 ס”מ
1 שמן זית
10 בצלי שאלוט קלופים
10 שיני שום קלופות
2 מקלות סלרי פרוסים
1 לימון
1 תפוז
1 בצל סגול
5 כפות סילאן
0.5 בקבוק יין אדום
1 כף טימין
1 כף פפריקה מתוקה
1 קמח לקימוח
1 פטרוזיליה
1 מלח
1 פלפל
אופן הכנה
1 מחממים בסיר רחב שמן זית, מקמחים את נתחי הבשר וסוגרים במחבת עד להשחמה משני הצדדים
2 מוציאים את נתחי הבשר מהסיר ומוסיפים לסיר את כל הירקות לטיגון של 3 דקות
3 מוסיפים את היין לסיר תוך כדי קרצוף הסיר עם כף עץ, מחזירים את הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים – כולל הסילאן
4 מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות שעות עד שהבשר מתרכך
5 מגרדים מעל גרידת תפוז, גרידת לימון, מפזרים בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה קצוצה ומגישים