אוסובוקו של רון יוחננוב
רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה.
הפעם הם מתכוננים לראש השנה ומכינים אוסובוקו טלה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3.5 שעות
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 ק"ג אוסובוקו טלה
3 כפות שמן זית
10 בצלי שאלוט קלופים
1 כרשה בינונית, החלק הלבן בלבד, חתוך לאורך לחתיכות גדולות
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
1 כוס יין אדום יבש משובח
כוס מים
תימין טרי
מרווה טרייה
1 כף מלח גס
אופן הכנה
1 בסיר כבד וגדול מחממים מעט שמן וצולים את נתחי האוסובוקו כ 4 דות מכל צד.
2 מוסיפים את הירקות
3 מוזגים מעל את יתרת שמן הזית והיין
4 מוסיפים את צמחי התבלין
5 מתבלים במלח ופלפל בנדיבות
6 מוסיפים מעל את ציר המרק או המים .
7 מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לשעה וחצי
8 מורידים את הטמפרטורה ל 150 ומבשלים עוד שעה וחצי.
9 מתקנים תיבול ומגישים חם
התאמת יין למנה:
1 מרסלאן כרם קדמת צבי 2018, זן שהוא הכלאה בין קברנה וגראנש שישתלב מצוין עם שמנוניות וריכוז טעמי הטלה