עוגת אוראו של נועה נבות, בעלת הבלוג "לקינוח – אפייה ביתית"

העוגה הזאת היא ללא ספק המועמדת הראשית לפרס העוגה הכי מרשימה שהכנתי. הכנתי אותה לכבוד יום ההולדת של ירון, החבר של אחותי, והיא הציבה לי סטנדרטים גבוהים מאוד לגבי עוגות יום ההולדת הבאות של שאר בני המשפחה. אז מה אפשר לומר עליה? היא באמת עוגה מדהימה! יפה, מרשימה וכל כך, כל כך טעימה! עוגה מושקעת ומושחתת שלא מכינים בכל יום. התמונות אומרות הכל אז לא משנה כמה אני אנסה לתאר אותה במילים…

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגת השוקולד
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
4\3 כוס שוקולית
1 כף גדושה קקאו
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
4\3 כוס שמן
3 ביצים
1 כוס מים רותחים
4\3 כוס מים פושרים
2\1 כוס שוקולד צ’יפס (לא חובה)
לקרם אוראו
2\1 פחית חלב ממותק מרוכז (200 גרם)
12 עוגיות אוראו מרוסקות (לא טחונות)
225 גרם גבינת שמנת
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2\1 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
לקרם שוקולד לבן
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2\1 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
2\1 כוס חלב
150 גרם שוקולד לבן
3 כפות חלב
לציפוי וקישוט
50 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
6 כפיות חלב
9 עוגיות אוראו חצויות
אופן הכנה
עוגת השוקולד
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התחתית של התבנית בנייר אפייה (לא חובה, אם לא מרפדים – משמנים).
2 מערבבים בקערה גדולה קמח, סודה לשתייה, סוכרים, שוקולית וקקאו.
3 מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים מעט רק עד שהביצים נטמעות. מוסיפים את המים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
4 מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים מעט. אופים כ-40 דקות עד שקיסם הנעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
קרם אוראו
1 מערבבים את גבינת השמנת עם החלב המרוכז.
2 בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.
3 מוסיפים את הקרם לקערה עם תערובת הגבינה ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
4 מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים. שומרים בינתיים במקרר.
קרם שוקולד לבן
1 מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וחלב לקרם יציב.
2 ממיסים במיקרו (או על בן מארי) שוקולד לבן ו-3 כפות חלב.
3 מקפלים בעדינות את השוקולד אל הקרם עד שהתערובת אחידה.
4 מקפלים בעדינות את השוקולד אל הקרם עד שהתערובת אחידה.
הרכבת העוגה
1 מחלצים את העוגה משולי התבנית ואם יש צורך חותכים מעט את החלק העליון שלה על מנת שיהיה ישר (ראו בתמונות).
2 חוצים את העוגה בזהירות לרוחבה, ל-2 חלקים בעלי עובי שווה (פחות או יותר).
3 מעבירים את החלק התחתון של העוגה (אליו מוצמדת התחתית של התבנית) לכלי ההגשה (רצוי מגש עגול) ומסירים בזהירות את התחתית. מחזירים את שולי התבנית.
4 מורחים מעל העוגה 3\2 מקרם האוראו (את שאר הקרם שומרים במקרר לזילוף). מניחים מעל את החלק השני של העוגה.
5 מורחים מעל כ-3\1 מקרם השוקולד הלבן (אם רוצים מיישרים עם פלטה).
6 מסירים בזהירות את שולי התבנית ומורחים בצדדי העוגה את שארית קרם השוקולד הלבן. מיישרים בעזרת פלטה או מרית.
7 מקררים את העוגה לפחות שעה.
ציפוי שוקולד + קישוט
1 ממיסים במיקרו (או בבן מארי) את השוקולד והחלב ומערבבים למרקם חלק.
2 יוצקים את השוקולד על העוגה הקרה ונותנים לו לנזול לצדדים (אפשר קצת לעזור לו בעזרת כפית).
3 מעבירים את העוגה לקירור של 4 שעות לפחות.
4 מעבירים את קרם האוראו שנותר אל שק זילוף ומזלפים מעל העוגה. שומרים במקרר עד להגשה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות