עוגת סולת תפוזים חגיגית
מתכון קל ופשוט לעוגת סולת תפוזים מעולה וחגיגית
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוגה
2 כוסות מיץ תפוזים
2 שקיות אבקת אפייה
8 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כוסות קוקוס טחון
2 כוסות שמן
2 כוסות סולת
2 כוסות קמח
סירופ
1 כוס מים
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס סוכר
הגשה
רבע כוס שבבי קוקוס קלוי
אופן הכנה
עוגה
1 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסולת, אבקת האפייה, הסוכר והקוקוס הטחון.
3 מכניסים לקערה את השמן, מיץ תפוזים והביצים וממשיכים לערבב את לקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות.
סירופ
1 בזמן אפיית העוגה שמים בסיר את המים, הסוכר ומיץ התפוזים ומביאים לרתיחה עד שהם מתאחדים לסירופ.
2 מורידים את הסירופ מהאש ומניחים לו להצטנן מעט.
הגשה
1 בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים עליה את הסירופ, מפזרים שבבי קוקוס ומגישים.