עוגת שוקולד תפוזים של סוניה טופל עם שאול בן אדרת
מתכון לעוגת תפוזים ופצפוצי שוקולד של סוניה טופל מתוך "כמו של סבתא" עם שאול בן אדרת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית עגולה – קוטר 26 ס”מ – לבלילה
4 ביצים נפרדות
1 כוס סוכר
קליפת תפוז מגוררת – תפוז אחד
1/3 כוס שמן
2/3 כוס מיץ תפוזים טרי
1.5 כוס קמח תופח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ/פצפוצי שוקולד
לממרח השוקולד מעל העוגה
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
3 כפות מים
60 גרם מרגרינה
60 גרם שוקולד מריר מומס
אופן הכנה
1 במיקסר מניחים חלמונים – 1/2 כוס סוכר ומקציפים לאט עד שנהיה לבן.
2 מויספים לתערובת קליפת תפוז מגוררת ומערבבים עוד כדקה .
3 מוציאים את הקערה מהמיסקר ומוסיפים את השמן לאט, לאט (ידני).
4 מוסיפים לסירוגין מיץ התפוזים ואת הקמח התופח (ידני).
5 מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים במיקסר עם וו הקצפה.
6 מוסיפים לתוכה 3/4 סוכר ומקציפים.
7 מכניסים בהדרגה לתוך הקערה את התערובת הראשונה.
8 מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
9 מערבבים עד ששתי התערובות הופכות לתערובת אחת אחידה
10 משמנים את התבנית ומכניסים את התערובת.
11 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות בין 45 – 40 דקות.
12 ממרח השוקולד: מערבבים את הקקאו, הסוכר והמים בתוך סיר.
13 לא מפסיקים את הערבוב כדי שהתערובת לא תדבק לסיר.
14 מוסיפים 60 גרם מרגרינה.
15 מוסיפים 60 גרם שוקולד מומס.
16 שמים סוכריות או אגוזים לקישוט.
