עוגת שוקולד ותפוזים מרשימה

מתכון לעוגת שוקולד מפוצצת קרם שוקולד עם טוויסט של ליקר תפוזים ותפוזים מסוכרים. מתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

בשיתוף הכרם

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

העוגה:
250 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
250 גר' שוקולד מריר (2 חפיסות וחצי)
2 כפות ליקר תפוזים
גרידת תפוז מתפוז 1
180 מ"ל מים רותחים (3/4 כוס)
90 גר' קמח תופח (2/3 כוס)
140 גר' קמח לבן רב תכליתי
1/2 כפית שטוחה סודה לשתיה
1/2 כפית מלח דק
70 גר' אבקת קקאו איכותית (חצי כוס)
350 גר' סוכר לבן (1+3/4 כוס)
4 ביצים גדולות
2 כפות שמן זית
120 גר' ריויון (חצי כוס)
הגנאש:
360 גר' שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר
1 כף ליקר תפוזים
תפוזים מסוכרים:
1-2 תפוזים (תלוי בגודל)
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן הכנה
לעוגה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
2 מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה.
3 בסיר בינוני, מחממים את החמאה, השוקולד והמים הרותחים, תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס.
4 שימו לב לא לחמם על אש גבוהה מידי כדי שהשוקולד לא יישרף. ברגע שהשוקולד נמס, מורידים מהאש.
5 בינתיים, בקערה גדולה, טורפים את היבשים: הקמח התופח, הקמח הלבן, גרידת הלימון סודה לשתייה, מלח, אבקת קקאו וסוכר.
6 בקערה קטנה, טורפים את הביצים, השמן הליקר תפוזים והריויון.
7 טורפים את תערובת הביצים לתוך תערובת היבשים – השתיים לא יתערבבו לחלוטין ותתקבל תערובת יחסית יבשה, זה בסדר.
8 בשלב הזה, מוסיפים את תערובת השוקולד שנמסה לתוך הקערה עם היבשים ותערובת הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
9 מוזגים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40-50 דקות.
10 העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
11 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן.
להכנת הגנאש:
1 מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
2 מוזגים אותה על השוקולד המריר, מניחים לרגע ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
3 מוסיפים את הליקר תפוזים.
4 מניחים לגנאש להתקרר לחלוטין, אפילו במקרר לכמה שעות.
5 פורסים את העוגה ל-2 לרוחב, כדי ליצור עוגת שכבות.
6 מוציאים את הגנאש מהמקרר ומורחים על חלקה התחתון של העוגה שכבה נדיבה של גנאש ומניחים את החתיכה העליונה של העוגה על הגנאש. מצפים את העוגה מכל צדדיה בגנאש.
7 שומרים במקרר.
מכינים תפוזים מסוכרים:
1 פורסים תפוזים במנדולינה (או בסכין חדה פרוסות דקות), ואם יש גרעינים זורקים אותם.
2 בסיר קטן אך רחב מרתיחים 1 כוס סוכר ו-1 כוס מים עד שהסוכר נמס ונהיה סירופ. כשהסירופ רותח מנמיכים לחום נמוך ומוסיפים את פרוסות התפוז. רצוי לסדר בשכבה אחת, או בשכבה על שכבה. מבשלים עד שהקליפות מתחילות להשקיף, כ-30-40 דקות.
3 מעבירים לרשת אפייה, ומניחים לליימים להתייבש ולהתקשות. לפחות 1 שעה.
4 מקשטים את העוגה בפרוסות התפוז המסוכרות ומגישים.
החיוך אומר הכל. צילום: ערוץ אוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      חוסר התאמה בין מרכיבי העוגה שמופיעים ברשימה לבין מה שמופיע באופן ההכנה

      1. בסעיף 3 של ״אופן ההכנה״ ציינת להוסיף אבקת קפה נמס, אך ברשימת מרכיבים/מצרכים לא מופיע אבקת קפה נמס.
      האם מדובר באופן ההכנה שרלוונטי לעוגה הזו?
      2. והאם תבנית 20 היא המתאימה לכמויות מצרכים שיש בעוגה? (עושה רושם שהתבנית קצת קטנה מדיי )

      1. בסעיף 3 של ״אופן ההכנה״ ציינת להוסיף אבקת קפה נמס, אך ברשימת מרכיבים/מצרכים לא מופיע אבקת קפה נמס. האם מדובר באופן ההכנה שרלוונטי לעוגה הזו? 2. והאם תבנית 20 היא המתאימה לכמויות מצרכים שיש בעוגה? (עושה רושם שהתבנית קצת קטנה מדיי )
      סי says:
      • תוקן. תודה

        תוקן. תודה
        רועי says: