עוגת פרג ותפוזים של מירי מתוקה ארזי

מירי מתוקה ארזי מראה לנו שלא חייבים רק אוזני המן בפורים עם מתכון לעוגת פרג ותפוזים טעימה. מתוך התוכנית "פשוט לאפות".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

200 גרם חמאה
1/4 1 גרם סוכר (250 גרם)
4 ביצים
2 גרם מלח
1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
כוסות קמח (200 גרם)
1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)
1 כוס פרג טחון (80 גרם)
1 כף פרג גרגרים שלמים (10 גרם)
1/2 כוס קוקוס (40 גרם)
1/2 כוס צימוקים חומים (75 גרם)
1 תפוח עץ סמיט לקלף ולגרד גס על פומפייה
לקישוט
כ – 1/4 כוס מקלות שקדים מולבנים
אבקת סוכר לפידור
תפוז מיובש או אמנון ותמר
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו הגיטרה מניחים חמאה בטמפרטורת החדר וסוכר ו”דופקים” למסה אוורירית ולבנה (קרמאז’).
2 מוסיפים ביצים בהדרגתיות וגם את המלח וממשיכים להקציף עד לחיבור למסה אחידה.
3 מוסיפים לסרוגין שמנת חמוצה, קמח ואבקת אפייה עד להטמעה מלאה.
4 מוסיפים את הפרג משני הסוגים, את הקוקוס, הצימוקים והתפוח המגורד, עד לקבלת מסה אחידה.
5 מוזגים את הבלילה לתבניות מרוססות בשמן ובנייר אפיה.
6 מפזרים את השקדים מעל העוגה.
7 אופים בתנור שחומם מראש ל – 165 מעלות במשך כ – 40 דקות, עד שקיסם ננעץ יוצא יבש.
8 לאחר צינון אפשר לבזוק אבקת סוכר מעל ולהניח תפוז מיובש או פרחים טריים.

טיפ: עוגות בחושות כדאי לשמור בקירור ולחמם במיקרו 10 שניות את החתיכה הרצויה.

עוגת פרג ותפוזים של מירי מתוקה ארזי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: