עוגת תפוזים ושקדים קלה להכנה

מתכון לעוגת שקדים בחושה אוורירית ונימוחה ב-10 דקות עבודה בלבד, כשהמיקסר העוצמתי של קנווד עושה את כל הקסם בשבילכם במטבח!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 ביצים גדולות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית (5 גרם) תמצית וניל איכותית
2/3 כוס (133 גרם) שמן צמחי (קנולה/חמניות)
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (טרי או קנוי)
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל
1 כוס (100 גרם) קמח שקדים / שקדים טחונים דק
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
אופציונלי: קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
לפיזור מלמעלה: שקדים קלופים פרוסים
אופן הכנה
1 מחממים תנור מראש ל-170 מעלות צלזיוס במצב טורבו ומשמנים תבנית אפייה.
2 בקערת המיקסר (עם וו הקצפה), מקציפים את הביצים כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 מוסיפים לתערובת הביצים המוקצפת את תמצית הווניל, השמן, מיץ התפוזים והמים. מערבבים על מהירות נמוכה רק עד שהם נטמעים.
4 בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח הלבן, קמח השקדים, אבקת האפייה וגרידת הלימון.
5 מוסיפים את תערובת הקמחים בהדרגה לתערובת הנוזלים שבמיקסר. מערבבים על מהירות נמוכה, רק עד לאיחוד כל החומרים לבלילה אחידה. חשוב לא לערבב יתר על המידה.
6 יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת. מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות מלמעלה.
7 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים במשך כ-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי.
8 מצננים את העוגה מעט לפני ההגשה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם