טארט פירות ומייפל פתוח לממהרים של קרן אגם

האורחים מגיעים ואתם חייבים קינוח מהיר? סתם רוצים להרשים? מתכון מעולה וקליל של קרן אגם לטארט פירות פתוח. רוצו לקנות גלידה וניל כי זה חובה ליד

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית פאי 24 לא מתפרקת
לבצק:
1.5 כוסות קמח חיטה70%
3 כפות אבקת סוכר בקערה
150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
3-4 כפות מי קרח
מילוי פירות:
4-5 פירות עונה כמו פירות יער או אגסים, שזיפים, ענבים תאנים שמיניות
כפית שטוחה אבקת קינמון
50 גר שקדים טחונים לאבקה
1/3 כוס מייפל אמיתי
50 גרם חמאה רכה
3 כפות אבקת סוכר
לקראמבל:
2 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
שקדים פרוסים
"שאריות" של הבצק
למי שאוהב גם אבקת קינמון
אבקת סוכר לעיטור וגלידה וניל להגשה

מידות והמרות משקל באפייה>

טארט קראמבל פירות ומייפל של קרן אגם. צילום: שניר סופגי גואטה
אופן הכנה
1 מערבבים עם לקקן בקערה חמאה רכה מייפל אמיתי, אבקת סוכר ושקדים טחונים, למעין מחית
2 מניחים בצד חוצים כל פרי לשניים, מוציאים את הגלעין, ופורסים לשמיניות בעזרת סכין חדה
3 מכינים את הבצק: בקערה עם הידיים מערבבים קמח ואבקת סוכר
4 מוסיפים את קוביות החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית
5 מוסיפים את המים הקרים
6 מערבבים מעט עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע
7 מחממים תנור ל 180 מעלות
8 מכניסים את הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על תחתית התבנית ועל הדפנות. את שאריות הבצק, שומרים בצד בשביל הקראמבל
9 מורחים עם ספטולה על גבי הבצק את ממרח השקדים והמייפל ומסדרים את הפירות מעל
10 הכנת הקראמבל: בקערה מערבבים עם הידיים את שאריות הבצק עם הקמח והסוכר החום (מי שאוהב מוסיף גם קינמון) לקבלת פירורים עבים, מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים
11 מפזרים את הקראמבל מעל הפירות
12 מכיניסים לתנור ואופים כ-30 דק׳ עד שהבצק זהוב והפירות מבעבעים
13 מוציאים, מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידה וניל
צילום: שניר (סופגי) גואטה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: