טארט תפוחים ודבש

מתכון לטארט עם בצק מהחלומות, תפוחים בדבש וגלידה וניל זה חובה!

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
400 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
150 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה + חלמון
2 כפות מים קרים
2.5 כפיות קינמון
מילוי:
8 תפוחים קלופים וחתוכים גס
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
חצי כוס דבש
1 כפית קינמון
100 גרם ריבת תפוחי עץ
1 ביצה
1 כף חמאה מומסת
2 כפות סוכר
חופן שקדים קלופים פרוסים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
הבצק:
1 מערבבים במעבד מזון את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר, הקינמון והמלח
2 חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומוסיפים לתערובת הקמחים. מעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית ועדיין קרה
3 מערבבים את הביצה, החלמון והמים מפעילים את המעבד במהירות גבוהה, ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים
4 ממשיכים בעיבוד קצר עד שמתגבש כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
5 מסדרים את התפוחים על תבנית עם ניר אפייה.
6 מחממים תנור ל 200 מעלות
7 ממיסים את החמאה ומורחים את התפוחים עם מברשת בחמאה. מפזרים סוכר ודבש על התפוחים ומתבלים בקינמון
8 אופים כעשרים דקות עד שהסוכר נמס והתפוחים מתקרמלים – מוציאים מהתנור
9 מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 5-6 מ"מ על תבנית האפייה.
10 במרכז העיגול משטחים את ריבת התפוחים ומעליה מניחים את תערובת התפוחים.
11 מחממים תנור לחום של 165 מעלות (חום בינוני נמוך).
12 מרימים את הבצק מהשוליים, מקפלים ועוטפים את המילוי עם הבצק
13 מצפים את הבצק: טורפים ביצה עם החמאה המומסת וצובעים את הבצק בעזרת מברשת. בוזקים מעט מהסוכר על הבצק, מפזרים שקדים קלופים ומכניסים לתנור ל-30-40 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות