מרק בצל בנינג’ה סמארט ליד
לא צריך לחכות שעות עד שהמרק יהיה מוכן – מכינים מרק בצל מושלם בנינג'ה סמארט ליד ותוך פחות משעה וחצי מגישים לצד טוסטונים
קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שעה ו-15 דק׳
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרק בצל
1.5 ק"ג בצלים קלופים ופרוסים
4 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 כפית מלח דק
1 קורט פלפל שחור גרוס
1 כוס יין לבן חצי יבש
1 כף גדושה קמח לבן
1 ליטר ציר ירקות
4 גבעולי טימין טרי
טוסטונים
8 פרוסות בגטים לבנים
0.5 כוס גבינה צהובה 22% מגוררת
אופן הכנה
הכנה
1 מכינים את מרק הבצל: שמים את הסיר בנינג’ה סמארט ליד, מזיזים את הסליידר לטיגון באוויר חם/בישול ומפעילים על תכנית בישול/צריבה.
2 סיר חם מוסיפים שמן זית, חמאה, בצל מלח ופלפל ומטגנים 10-15 דקות או עד שהבצלים משחימים יפה.
3 מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
4 מוסיפים קמח ובוחשים היטב.
5 מוסיפים ציר ירקות וטימין, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
6 מכינים את הטוסטים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 שמים את פרוסות הבאגט על תבנית עם נייר אפייה.
8 מעל כל פרוסה שמים גבינת צהובה מגוררת ואופים בתנור למשך 5 דקות או עד שהגבינה מזהיבה והלחם נהיה פריך.
9 מגישים את המרק חם לצד הטוסטים.