מרק בצל מוקרם חורפי ומנחם לצד לחם רויסטיק קריספי וביתי של עינב חקון
מתכון של עינב חקון למרק בצל עשיר ומוקרם. מתכון קל ומפנק למרק בצל קלאסי. המרק מגיע לצד לחם רויסטיק כיפי, ביתי וקריספי.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי (ההקרמה)
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ללחם:
כוס וחצי מים פושרים (375 מ”ל)
4 כוסות קמח לחם (560 גרם)
2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
כפית גדושה מלח (8 גרם)
כפית גדושה סוכר (8 גרם)
שמן זית
למרק:
16 בצלים לבנים קלופים
3 כפות שמן
40 גרם חמאה או מחמאה או שמן זית
2 כוסות יין לבן (480 מ"ל)
1.2 ליטר ציר ירקות או מים
1/4 כוס קמח או קמח תפוחי אדמה (35 גרם)
4 יחידות פלפל שלם אנגלי
1 עלה דפנה
מלח ופלפל
אופן הכנה
ללחם:
1 אל כוס נכניס מים חמימים סוכר ושמרים וניתן להם לעמוד מספר דקות עד שהשמרים מתמוססים במים ונוצר קצף מעל.
2 נוסיף את הקמח והמלח ונתחיל בלישה איטית למשך 3 דקות.
3 נעלה את המהירות לגבוהה לעוד כ-5 דקות עד שהבצק אחיד ונפרד מהדפנות.
4 נקמח קערה ונעביר את הבצק, נכסה ונתפיח למשך שעה.
5 מוציאים את הבצק מהקערה ומלחקים ל-4 חלקים
6 מכל חלק יוצרים כדור ע”י מתיחה של הקצוות למרכז, מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהצד הצבוט כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה.
7 נכסה במגבת ונתפיח לעוד שעה.
8 נחמם תנור ל 200 מעלות .
9 נמזוג מעט שמן זית מעל כל כדור בצק ונמרח עם מברשת בעדינות, הקפידו על מריחה אדיחה, זה ישפיע על הצבע לאחר האפייה.
10 נאפה כ-30 דקות עד שהלחם מזהיב (שימו לב כי זמני האפייה משתנים מתנור לתנור וחושב להשגיח על הלחם)
למרק:
1 קוצצים את הבצלים לפרוסות דקות (מומלץ במנדולינה או מעבד מזון). מחממים בסיר גדול שמן וחמאה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים על אש גבוה כ 20-25 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים והבצל מתחיל להשחים ולהתקרמל. במהלך כל התהליך חשוב לערבב.
2 ברגע שהבצל הגיע לצבע הרצוי מוסיפים קמח ומערבבים כדקה. מוסיפים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 3-4 דקות. מוסיפים את הציר, פלפל ועלה דפנה. וממשיכים לבשל על אש בינונית כחצי שעה שכל הטעמים יתגבשו. במידה והמרק סמיך מידי מוסיפים עוד כוס מים. מתבלים במלח ופלפל.
3 מרק הבצל החם מעולה עם 2 כפות גבינה מגוררת שמוסיפים, היא נמסה מהחום והופכת לחוויה במרק