מאפה במילוי בצל מטוגן ופרג – מאפה פולני יהודי קלאסי קל להכנה
מנה שמגיעה אלינו מאיזור לובלין שבפולין. מנה פולנית קלאסית עשויה ממיטב החומרים המקומיים. מאפה טעים ואווירירי במילוי בצל מטוגן ופרג.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק שמרים:
400 גרם קמח לבן ( 3 כוסות)
200 מ"ל מים
2 כפות שמרים טריים
20 גרם חמאה
כפית סוכר
חצי כפית מלח
למלית:
300 גרם בצל (2-3 בצלים)
20 גרם פרג
חצי כפית מלח
כף שמן קנולה או חמניות
גבינה מגורדת לבחירתכם
אופן הכנה
לבצק:
1 מערבים בקערה את המים, שמרים והקמח ונותנים לו לתפוח למשך כ 20 דקות.
2 מכניסים את המחמצת לקמח, מוספים חמאה ומערבבים.
3 לשים את הבצק עד שנהיה נעים ורך.
4 מתפחים את הבצק בקערה למשך שעה.
5 מחלקים את הבצק ל 6 כדורים
6 לוקחים כל כדור ומשטחים אותו ומעצבים לצורת פאי.
למלית:
1 שוטפים את הבצלים וחותכים אותם לקוביות עבות למדי.
2 את הבצלים החתוכים מכניסים לקערה, מוסיפים מלח ומחכים 20 דקות ואז מסנינים את המים.
3 מוסיפים לקערה את הפרג ומערבבים.
4 מטגנים בצל קצוץ במחבת ומוסיפים פרג למחבת ומערבבים עד שמזהיב ומוכן.
5 ממלאים את הבצק במלית ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
6 מתפיחים לעוד שעה ומכניסים לתנור ל – 180 מעלות עד שמזהיב.
7 מוציאים מהתנור ומגישים חם!
@israel_food_channel מאפה פולני תבולש! מאפה בצל אותנטי לתת ביס להרגיש בוארשה 🇵🇱🇵🇱 חפשו #מתכון באתר ערוץ ה#אוכל בשיתוף משרד התיירות פולין, Kenwood #מאפה #יאמי ♬ original sound – ערוץ האוכל