צבולש (פלצלך) מאפה בצל פולני אותנטי
מאפה שמגיע אלינו מהמטבח היהודי מאיזור לובלין שבפולין מהמאה ה – 19 מאפה פולני קלאסי עשוי ממיטב החומרים המקומיים. מאפה טעים ואווירירי במילוי בצל מטוגן ופרג.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק שמרים:
400 גרם קמח לבן ( 3 כוסות)
200 מ"ל מים
2 כפות שמרים יבשים
20 גרם חמאה מומסת
כף סוכר
כפית מלח
למלית:
3 בצלים גדולים קצוצים
3 כפות פרג
חצי כפית מלח
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
לבצק:
1 במיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח ומתחילים ללוש במהרות בינונית.
2 כשהבצק מתחיל להגבש, מוסיפים את המלח ולשים כ 7 דק לבצק גמיש ואלסטי.
3 מכסים את הבצק במגבת, ומתפיחים לחצי שעה.
למלית:
1 במחבת עם שמן, על אש נמוכה, מאדים את הבצלים עד שצבעם מתחיל להפוך לחום ענברי.
2 שמים את הבצלים בקערה, מוסיפים את הפרג והמלח.
להרכבה:
1 לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל 6 עיגולים שווים.
2 כל עיגול מרדדים לעובי חצי ס"מ.
3 במרכז העיגול מניחים את תערובת המלית.
4 אופים בתנור שחומר מראש ל 180 מעלות ל 20 דק' עד הזהבה.