ריבת בצל ביתית

ריבת בצל מתוקה וטעימה עם בצלים מקורמלים. נהדרת עם בשר צלוי, עוף סלמון בגריל ואפילו עם גבינת עיזים טרייה.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 בצלים גדולים מאד
1 כוס סוכר חום בהיר דמררה
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס שמן קנולה
2 עלי דפנה
1 ענף רוזמרין
אופן הכנה
1 חותכים את הבצלים לרצועות דקות באורך של כ-6 מ"מ
2 מטגנים את הבצלים עם שמן בסיר עמוק 10 דקות על אש בינונית.
3 קושרים את עלי הדפנה והרוזמרין יחד עם חוט מטבח.
4 מוסיפים את צרור עשבי התיבול לסיר עם הבצלים ומערבבים על אש נמוכה כ-3 דקות.
5 מוסיפים לסיר את הסוכר בלי לערבב. משאירים על האש כ- 5 דקות עד שהסוכר נמס.
6 מגבירים את האש לאש גבוהה ומבשלים כ-6 דקות, ללא ערבוב, עד שנוצר קרמל חום.
7 מוסיפים את החומץ הבלסמי והקינמון ומבשלים הכל על אש נמוכה תוך כדי עירבוב כ-5 דקות נוספות עד שהנוזלים מצטמצמים והריבה מסמיכה…
8 מכבים את האש ומשליכים החוצה את צרור עשבי התיבול.
9 לאחר שריבת הבצלים מעט התקררה מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר.
10 מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
11 ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.

מומלץ לקרוא גם:

איך מכינים ריבה תוצרת בית?

איך להכין ריבות טעימות ועשירות בבית?

צ’ורוס עם ריבת אגסים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות