חלה עם בצל וגבינות קלה להכנה של אור שפיץ ומיקי שמו
מתכון קל להכנה של אור שפיץ ומיקי שמו לחלה עם בצל מושלמת, אוורירית וטעימה במילוי גבינות. חלה מושלמת לשולחן השבת שכל האורחים יעופו עליה. זהירות זה ממכר!
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק"ג "קמח לחם"
2 כפות סוכר (20 גר')
1 כף מלח (20 גר')
2 כוסות מים (480 מ"ל)
2 ביצים
1 שקית שמרית או 1/2 קובית שמרים טריים
50 גר' שמן
50 גר' בצק קצוץ מטוגן ומיובש
1 כף קמח דורום
100 גרם שבבי גבינה גרנה פדנו 29%
לציפוי: שבבי בצל מושרים במים
להברשה: ביצה טרופה
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר לשים את כל החומרים כ-10 דקות בעזרת וו לישה, במהירות איטית-בינונית, עד קבלת בצק חלק. ("מקלפים" את הבצק מן הדפנות במהלך הלישה, מידי פעם).
2 מסננים היטב את הבצל המיובש מן המים.
3 מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה. מוסיפים את הבצל המסונן והדורום ושבבי ה"גרנה פדנו" ומערבבים עוד דקה.
4 מעבירים למשטח מעט מקומח ויוצרים כדור. מעבירים לקערה משומנת היטב, מניילנים ומתפיחים שעה.
5 מחלקים את הבצק ל-8 יחידות שוות.
6 יוצרים 8 גלילים ארוכים וצרים (אורך 30 ס"מ קוטר 2 ס"מ). קולעים 2חלות בצורת "צמות" ומתפיחים כשעה.
7 מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים בביצה ואופים כ-30 דקות.
8 מצננים ומגישים.