קציצות דגים עם זיתים ומנגולד

קציצות דגים ברוטב חרפרף וחמצמץ, עם זיתים ומנגולד ועשבי תיבול. מתוך הבלוג "במטבח עם יפצ'וק" של יפה ימין

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקציצות הדגים:
1/2 קילו דג לברק או כל דג ים אחר שאתם אוהבים קצוץ דק(לא לטחון)
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
3 שיני שום כתוש
קליפת לימון מגוררת
1 כף שטוחה מלח
כפית כמון
כף שטוחה פפריקה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לימון שלם קצוץ דק
לרוטב:
6 שיני שום חצויות
כוס זיתים מגולענים חלוטים פעמיים (מרתיחים שופכים פעמיים)
3 גבעולי מנגולד(החלק הלבן) מנוקים וחתוכים לקוביות (שומרים את העלים)
1/4 כוס שמן זית
כפית כמון
כף מלח
1/4 כפית כורכום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1 כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
פלפל אדום יבש חריף מנוקה מגרעינים
2 כוסות מים
אופן הכנה
1 להכנת הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד פרט ללימון הקצוץ. מכדררים כדורים בינוניים ופוחסים אותם מעט. שומרים את הקציצות במקרר עד להכנת הרוטב.
2 להכנת הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים את שיני השום תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים גבעולי מנגולד קצוץ ומטגנים כ-4 דקות נוספות, מוסיפים את הזיתים ומתבלים בכורכום, כמון, פפריקה, מלח מערבבים מעט.
3 מוסיפים מים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ללהבה בינונית. מסדרים בסיר את הקציצות והלימון הקצוץ, מבשלים כ-25 דקות כשהסיר מכוסה.
4 מפזרים כוסברה, פטרוזילה ועלי מנגולד, מבשלים כ-10 דקות נוספות ומגישים.

מתוך הבלוג של יפה ימין במטבח עם יפצ'וק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות