לחם קל שיבולת שועל ותמרים של מיקי שמו

המתכון של מיקי שמו ללחם קל עם שיבולת שועל ותמרים. גם בריא וגם טעים!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
כ- 6 שעות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
770 גרם קמח מלא (5.5 כוסות)
230 גרם קמח שיבולת שועל (1.5 כוסות)
30 גרם מלח (3 כפיות)
50 גרם (1 שקית / 1 קובייה) שמרים טריים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן ניטרלי
70 גרם (¼ כוס פחות כף) מייפל טבעי
1 ליטר (4 כוסות + 3 כפות) מים
100 גרם תמר מג'הול חתוך לרבעים
לציפוי:
תרסיס שמן
90 גרם (1/2 1 כוסות) שיבולת שועל
אופן הכנה
1 שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים ללחם ומערבלים במהירות איטית כ-7-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודליל מאוד. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בקערת המיקסר כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2 מרססים את תבניות האפייה בתרסיס שמן. שמים בערך 1/3 כוס שיבולת שועל בכל תבנית. הופכים מצד לצד כדי ליצור מעטה שיבולת שועל בתחתית ועל פני הדפנות. מנערים קלות כדי להיפטר מהעודפים.
3 יוצקים את הבצק הדליל לתבניות. מניחים את התמרים. מפזרים מעל את יתרת שיבולת השועל. מכסים בניילון נצמד ומותחים היטב את הניילון כדי שלא יגע בבצק. מתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
5 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, מכניסים את התבניות לתנור ואופים 50 דקות עד שהלחם יציב בחלקו העליון וסכין הננעצת במרכזו יוצאת עם מעט פירורים לחים. אם אופים בתבניות באורך 30 ס"מ, מאריכים את האפייה בעשר דקות.
6 מחלצים את הלחמים מהתבניות. מניחים בתבנית אפייה ואופים 10 דקות נוספות. מצננים על גבי רשת לפחות 3 שעות לפני הפריסה.
7 שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 3 ימים. אפשר להקפיא ולהפשיר לפני ההגשה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם