ניוקי בסגנון סורנטו של סילביה קולקה

סילביה קולקה, מביאה לנו ישירות מסורנטו את המתכון האיטלקי המקומי לניוקי רך, מלא בגבינות ומושלם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לניוקי:
850 גרם תפוחי אדמה, רצוי מזן דזירה
1 חלמון ביצה
1 כוס קמח רגיל
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל שאלוט, קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 קופסת שימורי עגבניות קצוצות (כ-400 גרם) או כמות זהה של רסק עגבניות טרי
1 מלח ופלפל שחור
להגשה:
1 כדור גדול של גבינת מוצרלה
0.25 כוס גבינת פרמזן מגוררת
1 עלי בזיליקום טריים
1 מלח ופלפל שחור
ניוקי בסגנון סורנטו
צילום: יח"צ ניוקי בסגנון סורנטו

אופן הכנה

אופן הכנה
מכינים את הניוקי:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים, כ-35 דקות. מתחילים את הבישול על להבה גבוהה, עד לרתיחה, לאחר מכן כדאי להנמיך את הלהבה
2 בתום הבישול מוציאים את תפוחי האדמה מן המים ומניחים להם להתייבש ולהתקרר, כעשר דקות
3 מועכים את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמימים למגע: מגררים על מגררת גסה או מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה או מועך ייעודי להכנת ניוקי (נראה כמו כותש שום ענק) עד שמתקבלת מחית חלקה. ממתינים כ-5-10-דקות עד שהמחית מתקררת, אבל עדיין חמימה
4 מוסיפים למחית תפוחי האדמה חלמון וקורט מלח. מוסיפים את הקמח, כמות קטנה בכל פעם ולשים עד שמתקבל בצק גמיש, אך שאיננו דביק
5 מחלקים את הבצק ל-4-5 חתיכות, מהן יוצרים 4-5 גלילים בעובי 3 ס”מ. חותכים את הגלילים לחתיכות (באורך 2-3 ס”מ בעזרת מזלג, חורצים דוגמה על גבי הניוקי ומאבקים כל חתיכה במעט קמח
מכינים את הרוטב:
1 מחממים שמן זית במחבת, על להבה בינונית. מוסיפים את השאלוט והשום ומבשלים כדקה, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הבזיליקום. מתבלים ומנמיכים את להבה. מבשלים את הרוטב כ-30 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים
2 מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרתיחים מים בסיר גדול. ממליחים את המים. מכניסים כרבע מכמות הניוקי למים הבישול הרותחים. מבשלים עד שהניוקי צפים, מוציאים בזהירות, מסננים מעט ומכניסים למחבת עם הרוטב. כשכל הניוקי מבושלים ומצופים ברוטב, מעבירים לתבנית אפייה. חוזרים על הפעולה עד שכל הניוקי מסודרים בתבנית
3 קורעים פיסות של גבינת מוצרלה ומפזרים ביחד עם גבינת הפרמזן המגוררת על הניוקי והרוטב שבתבנית. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהגבינה נמסה והרוטב מבעבע. מתבלים במלח ובפלפל, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות