עוגת גבינה ניו יורק צ'יזקייק מרשימה לחג השבועות

מתכון לעוגת גבינה ניו יורקית עם גבינת מסקרפונה איכותית של משק יעקבס. מתכון לעוגה עשירה, קרמית ומרשימה, קלה להכנה ומושלמת לאירוח חגיגי!

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים + לילה להתייצבות במקרר
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק פריך לתבנית בקוטר 22-24:
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
150 גרם קמח/ קמח לל״ג
קורט מלח
1 חלמון ביצה
למלית גבינה:
1 קופסא (250 גרם) גבינת מסקרפונה משק יעקבס
3 קופסאות (675 גרם) גבינת שמנת משק יעקבס
400 גרם יוגורט יווני משק יעקבס
4 ביצים
250 גרם סוכר
40 גרם פודינג וניל
1 כף מחית וניל איכותית
לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
20 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
לבצק פריך:
1 במיקסר עם וו גיטרה על מהירות 4 לערבל את כל חומרי הבצק למעט החלמון לפירורים שמרגישים כמו קוסקוס
2 להוסיף את החלמון ולאחד עד קבלת בצק אחיד בלבד
3 לרדד על נייר אפייה מקומח קלות לקוטר מעט יותר גדול מקוטר התבנית או הרינג שאיתו תעבדו
4 נעביר את הבצק לאפייה ב180 מעלות ללא הרינג עד הזהבה
5 ⁠ישר לאחר האפייה נקרוץ עם הרינג או התבנית את הבצק בעודו על המגש אפייה ולא נרים את הרינג עד שהבלילה מוכנה לגמרי
למלית הגבינות:
1 נערבב את כל מרכיבי המלית – גבינת מסקרפונה, גבינת שמנת, יוגורט, ביצים, סוכר, פודינג ווניל יחד במהירות 5 במיקסר עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה
2 ⁠נעביר את המלית לרינג (כל עוד לא נגעתם בו שום דבר לא יזלוג לכם) ונעביר לתנור ל140 מעלות חום עליון תחתון (מצב סטטי) לשעה וחצי
3 לאחר שהעוגה נאפתה נקרר אותה כחצי שעה על השיש
לציפוי:
1 בעזרת וו ההקצפה מערבלים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר במיקסר עד לקבלת תערובת יחסית נוזלית ואחידה
2 נשפוך את התערובת על העוגה וניישר בעזרת כף או הטיה עדינה לכל הצדדים
3 מחזירים את העוגה לתנור לאפייה על 140 מעלות ל 10 דקות בלבד
4 לאחר מכן מקררים את העוגה לילה במקרר, משחררים מהתבנית ונהנים!
5 חג שמח ובתאבון!
כמו בניו יורק – צ'יזקייק מסקרפונה אמיתי. צילום: קאי מיליכוב

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם