קראנץ’ אגוזים של הנס וגלית ברטלה

מתכון לעוגת שמרים מתוקה שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח קראנץ' אגוזים של הנס וגלית ברטלה, מתוך "לאפות עם ברטלה"

המרכיבים ל – 3 קרנצ’ים של 20 ס”מ:

לבצק:

5 כוסות פחות 6 כפות (500 גרם) קמח לחם לבן
1/2 שקית שמרית
170 מ”ל מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים בגודל L
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
1/4 לימון מגורד
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח

למלית (ל-2 קרנצים):

½1 כוסות (150 גרם) סוכר
150 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
1/2 כפית גרידת תפוז
1/4 כפית אבקת קינמון
2 כפות פירורי עוגה או ביסקוויטים טחונים (לפי הצורך)
2 חלבונים מביצה בגודל L

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מערבבים את הקמח והשמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה, גרידת לימון ווניל, לשים במשך דקה במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת במהירות נמוכה. מגרדים היטב את דופן הקערה ולשים 4 דקות במהירות בינונית.
  3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. מקמחים ומכסים בניילון נצמד. מניחים ל-40 דקות בטמפרטורת החדר.
  4. דופקים חזק על הבצק עם יד שטוחה כדי להוציא את האוויר, מקפלים את הבצק למעטפה ומגלגלים לכדור. מחזירים למגש מקומח, מקמחים, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה אחת.
  5. המלית: מערבבים את הסוכר, אגוזי הלוז, פירורי העוגה, גרידת התפוז ואבקת הקינמון.
  6. מוסיפים חלבון אחד, מערבבים עם כף עץ היטב, ואז מוסיפים את החלבון השני. מערבבים היטב ומקררים.
  7. הקרנץ’: מרדדים 1/3 מהבצק לגודל 20×30 ס”מ.
  8. מורחים כ-1/2 מהמלית על הבצק, ומגלגלים לרולדה.
  9. חוצים את הרולדה לאורך באמצע וקולעים צמה. מהדקים את הקצוות ומניחים בתוך תבנית עגולה עם חור או בתבנית אינגליש קייק.
  10. חוזרים על התהליך עם 1/3 נוסף מהבצק ועם יתרת המלית (את שארית הבצק אפשר להקפיא ולפני השימוש להפשירה במקרר).
  11. מתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה.
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות – אך לא יותר מ-30 דקות. מצננים במשך 10 דקות.
  13. מצפים בריבת משמש חמה. אפשר לפזר מעט ברס (אגוזים מקורמלים).
קראנץ' אגוזים של הנס וגלית ברטלה
קראנץ' אגוזים של הנס וגלית ברטלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם