קראנץ אגוזים של הנס וגלית ברטלה

הנס וגלית עם מתכון לעוגת שמרים מתוקה שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מרכיבים ל – 3 קרנצ’ים של 20 ס”מ מתוך התוכנית "אופים עם ברטלה".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
5 כוסות פחות 6 כפות (500 גרם) קמח לחם לבן
1/2 שקית שמרית
170 מ”ל מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים בגודל L
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
1/4 לימון מגורד
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
למלית (ל-2 קרנצים):
½1 כוסות (150 גרם) סוכר
150 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
1/2 כפית גרידת תפוז
1/4 כפית אבקת קינמון
2 כפות פירורי עוגה או ביסקוויטים טחונים (לפי הצורך)
2 חלבונים מביצה בגודל L
אופן הכנה
הבצק:
1 מערבבים את הקמח והשמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה, גרידת לימון ווניל, לשים במשך דקה במהירות נמוכה.
2 מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת במהירות נמוכה. מגרדים היטב את דופן הקערה ולשים 4 דקות במהירות בינונית.
3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. מקמחים ומכסים בניילון נצמד. מניחים ל-40 דקות בטמפרטורת החדר.
4 דופקים חזק על הבצק עם יד שטוחה כדי להוציא את האוויר, מקפלים את הבצק למעטפה ומגלגלים לכדור. מחזירים למגש מקומח, מקמחים, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה אחת.
המלית:
1 מערבבים את הסוכר, אגוזי הלוז, פירורי העוגה, גרידת התפוז ואבקת הקינמון.
2 מוסיפים חלבון אחד, מערבבים עם כף עץ היטב, ואז מוסיפים את החלבון השני. מערבבים היטב ומקררים.
הקראנץ’:
1 מרדדים 1/3 מהבצק לגודל 20×30 ס”מ.
2 מורחים כ-1/2 מהמלית על הבצק, ומגלגלים לרולדה.
3 חוצים את הרולדה לאורך באמצע וקולעים צמה. מהדקים את הקצוות ומניחים בתוך תבנית עגולה עם חור או בתבנית אינגליש קייק.
4 חוזרים על התהליך עם 1/3 נוסף מהבצק ועם יתרת המלית (את שארית הבצק אפשר להקפיא ולפני השימוש להפשירה במקרר).
5 מתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות – אך לא יותר מ-30 דקות. מצננים במשך 10 דקות.
7 מצפים בריבת משמש חמה. אפשר לפזר מעט ברס (אגוזים מקורמלים).
קראנץ' אגוזים של הנס וגלית ברטלה
קראנץ אגוזים של הנס וגלית ברטלה, צילום: יח"צ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות