עוגת מספרים קלה להכנה

מתכון לעוגת מספרים איה תלמד אתכם איך להכין עוגה מעוצבת ומיוחדת מבצק פריך! עוגה שהיא מתנה מקורית – המדריך לקישוט עוגה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח
1 חלמון ביצה
40 גרם שקדים פרוסים
לקרם הזילוף
ליטר שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
6 כפות אינסטנט פודינג
צבע מאכל ג’ל לפי בחיר
אופן הכנה
1 מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הקמח החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים קלות, מוסיפים את חלבון הביצה ונותנים לבצק להגיע למרקם אחיד.
2 מרסקים את השקדים לשבבים קטנים יותר ומטמיעים בתוך הבצק
3 מכניסים את הבצק לחצי שעה במקרר.
4 לוקחים 2 דפי נייר אפייה ומרדדים בניהם את הבצק הקר, מגיעים לשכבה אחידה, ובעזרת שבלונה של מספרים שאותם ניתן פשוט להדפיס במחשב ולגזור, נצמיד את השבלונה לבצק ועם סכין נעבור מסביב לשבלונה.
5 נוציא את שאריות הבצק, ונעביר את הנייר אפייה עם המספרים לתוך תבנית אפיה ונכניס לתנור, על חום בינוני של 160 מעלות, בערך ל20 דקות, עד לקבלת צבע מוזהב ויפה של הבצק.
6 מקציפים שמנת מתוקה על המהירות הכי גבוהה, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף, מוסיפים את האינסטנט פודינג ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה בשלב הזה ניתן לצבוע את הבצק אם רוצים.
7 לאחר שהמספרים התקררו, נכניס את הקרם לשקית זילוף, ונתחיל לזלף על העוגה שיכבה שממלאת את כל הבצק
8 מניחים על הקרם שיכבה נוספת של בצק, ושוב קרם ושכבת בצק, ולסיום שכבת קרם אחרונה.
9 את החלק העליון ניתן לקשט בפירות או שוקולדים לפי בחירה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: