מתכון לעוגת גלידה ביסקוויטים ושוקולד

מתכון לקינוח שמשלב גלידה, ביסקוויטים ושוקולד של נועה נבות, בעלת הבלוג

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ
לבסיס
18 יחידות ביסקוויטים
75 גרם חמאה מומסת
15 עוגיות לוטוס (או כל עוגייה\ביסקוויט אחר)
25 גרם שוקולד חלב
1 כף חלב
לשכבת הגלידה
1 פחית חלב מרוכז וממותק (400 גרם)
1 כוס חלב (250 מ”ל)
2 חלמונים
1מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
לגנאש שוקולד
75 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
2\1 כוס שמנת מתוקה (125 מ”ל)
לרוטב לוטוס
צנצנת לוטוס קראנצ׳
חבילת שוקולד לבן
אופן הכנה
הבסיס
1 טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד שמתקבל מרקם של חול רטוב.
2 משטחים את הביסקוויטים בתחתית התבנית.
3 ממיסים במיקרו את השוקולד עם כף חלב ומערבבים למרקם חלק.
4 בעזרת כפית יוצקים את השוקולד בשולי הבסיס ומעמידים בדפנות התבנית את עוגיות הלוטוס (ראו תמונות). מעבירים בינתיים למקרר.
לשכבת הגלידה
1 בסיר בינוני מבשלים את החלב המרוכז, החלב והחלמונים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש.
2 מכסים ומעבירים למקרר לקירור מוחלט.
3 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מערבבים בעדינות אל תערובת החלב המרוכז עד לאיחוד.
4 יוצקים את התערובת על הבסיס ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
לגנאש שוקולד
1 ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרו או מרתיחים את השמנת על הכיריים ויוצקים על השוקולד. מערבבים למרקם חלק.
2 יוצקים את השוקולד על העוגה ומקפיאים ל-3 שעות לפחות.
במקום השוקולד ניתן להחליף בלוטוס:
1 מחממים את ממרח הלוטוס לכמה שניות במיקרוגל
2 יוצקים מעל העוגה ומזיזים את התבנית מצד אל צד כדי שממרח הלוטוס יכסה את קרם הגבינה באופן אחיד.
3 מכניסים למקפיא למשך כ- 3 שעות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות