בויאבז מרק דגים של ניר צוק
מרק דגים עשיר ומשביע של ניר צוק
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 גזרים
2 שיני שום
1 שומר
1 בטטה
2 תפוח אדמה
2 שורשי פטרוזיליה
4 בצלים
1 כרישה החלק הלבן בלבד
1/2 צרור פטרוזיליה
3 כפות שמן
1/2 ק”ג דג לוקוס מפולט (לשמור את הראש והאידרה)
1/2 ק”ג דג בורי מפולט (לשמור את הראש והאידרה)
1 בקבוק (750 מ”ל) יין לבן
2 ליטר מים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 חבילת רסק עגבניות
מעט קמח
אופן הכנה
1 מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות בינוניות.
2 מחממים בסיר גדול את השמן, מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
3 מוסיפים את הירקות ואת רסק העגבניות והפטרוזיליה.
4 מוסיפים היין לבן – מביאים לרתיחה קלה יד לקבלת ניחוח נעים.
5 מוסיפים המים והדגים (פילטים,ראש, אידרה).
6 מוסיפים התבלינים ומרתיחים, לאחר הרתיחה מנמיכים האש ומבשלים כשעה.
7 מסננים המרק בעזרת מולינה ובהיעדר מולינה מוציאים את האידרה והראשים מהמרק וטוחנים באמצעות מוט בלנדר יד.