מתכון לעוגת תפוחים מושלמת לחג
מנוע עוצמתי אחד – שלוש אפשרויות שונות! בואו נכין עוגת תפוחים מושלמת לראש השנה עם בלנדר ידני נינג'ה
קרדיטים: Studio Edge
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקראמבל:
חצי כוס קמח
חצי כוס שקדים טחונים
⅓ כוס סוכר לבן
50 גר׳ חמאה קרה
לעוגה:
4-6 תפוחים (תלוי בגודל)
5 ביצים (M)
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
½ כוס מיץ תפוזים
½ כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
כף קינמון
אופן הכנה
1 בעזרת מכשיר המיקסר הידני של נינג׳ה מתחילים להקציף בקערה את הביצים עם חצי מכמות הסוכר (גם הלבן וגם החום), ולאחר 2-3 דק׳ מוסיפים את יתר הסוכרים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן וממשיכים להקציף במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים, מוסיפים את חומרי הגלם היבשים (קמח, אבקת אפייה וקינמון) ובמהירות נמוכה ממשיכים בערבול לאיחוד (לא לערבל יתר על המידה כדי לשמור על אווריריות). מניחים בצד.
2 קולפים את התפוחים וחותכים לחתיכות גדולות (ללא ליבת הגרעינים). מחליפים את ראש המערכת של המיקסר הידני לבלנדר הידני, מכניסים למיכל הבלנדר עם הסכין המסתובבת, את חתיכות התפוחים ומעבדים לחתיכות קטנות (אך גדולות, מומלץ לא לטחון את התפוחים יותר מדי אנחנו מכוונים לחתיכות גסות וגדולות יחסית של תפוחים כדי לשמור על המרקם בעוגה).
3 מערבבים את התפוחים עם בלילת העוגה, יוצקים לתבנית אפייה בקוטר 22-24, מומלץ להשתמש בנייר אפייה למניעת הדבקות ובמידת הצורך לשמן את התבנית.
4 מכינים את הקראמבל (אפשר כמובן להכין אותו גם קודם ולהניח בצד בזמן הכנת הבלילה) – מכניסים למיכל הבלנדר הידני של נינג׳ה, עם הסכין המסתובבת, את מרכיבי הקראמבל ומפעילים בפולסים עד לקבלת מרקם בצקי (בהתחלה זה יהיה במרקם פריורי, תנו לזה עוד קצת זה יהפוך לבצק). מוציאים מהמיכל, בעזרת ידיים (או פומפייה) מפוררים את הבצק שקיבלנו לפירורים גסים ומפזרים מעל הבלילה בתבנית.
5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 40-45 דק. העוגה צריכה להיות זהובה/חום בהיר (בגלל השימוש בסוכר החום), אך עדיף לוודא בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.





