תבשיל בקר ולימון של אבי ביטון
אבי ביטון נכנס למטבח עם ישראל אהרוני ובתו תמרה, ומכין תבשיל צוואר עגל ולימון. רק לזרוק את המרכיבים לסיר – ולבשל! מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
¼ כוס שמן זית
½1 ק”ג צוואר עגל חתוך לקוביות גדולות
2 לימונים חתוכים לשישיות
10 שיני שום
כוסברה קצוצה קפואה
כף אריסה מרוקאית
כף רסק עגבניות
6 תפוחי אדמה קלופים שלמים
כפית כורכום
מלח
קורט סוכר
צרור כוסברה טרייה
טחינה מלאה
לימון
שום
מי קרח
מלח,
פלפל
לחם פועלים טרי
אופן הכנה
1 מניחים את כל המרכיבים בסיר, פרט לכוסברה הטרייה, ומכסים במים.
2 מבשלים כשלוש שעות בחום נמוך.
3 מגישים לכל סועד תפוח אדמה עם בשר ומפזרים מעט כוסברה קצוצה מלמעלה.
4 מגישים לצד טחינה מלאה ולחם טרי.
