תבשיל צוואר כבש עם ארטישוק ירושלמי ולימון פרסי של שאול בן אדרת וקובי אריאלי
שאול בן אדרת מלמד את קובי אריאלי להכין תבשיל צוואר כבש עם ארטישוק ירושלמי ולימון פרסי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים ל-6 מנות
1.5 ק”ג צוואר כבש פרוס לחתיכות בעובי 2 ס”מ
2 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
10 פרוסות של לימון פרסי (שחור יבש)
2 לימונים פרוסים לרבעים
1.5 ליטר ציר ירקות או בקר (אפשר להכין מאבקה) או 750 מ”ל מים ו-750 מ”ל מיץ תפוזים
20 שיני שום לא קלופות
4 גזרים פרוסים לפרוסות בעובי 3 ס”מ
כ-1/2 ק”ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס גס
2 כפות בהרט
2 כפות חוויאג’
10 תרמילי הל
4 כפות דבש
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית מלח
2 ענפי רוזמרין
1 כוס סלרי קצוץ
אופן הכנה
1 מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה.
2 מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
3 מסירים את הקצף מעל פני התבשיל וממשיכים לבשל כשעה וחצי על אש קטנה, עד שהבשר הופך רך והרוטב מסמיך ומגישים חם.