קיש פטריות, גבינות ובצל של קרן אגם
מתכון של קרן אגם למאפה מהיר וקל להכנה של פשטידת פטריות במילוי מגוון גבינות ובצלים. מינימום מאמץ ומקסימום טעים.
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
180 גר' קמח מלא 100% (כוס ורבע)
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
2 כפות מים קרים
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות עשבי תיבול קצוצים
למלית:
2 בצלים אדומים פרוסים
2 סלסלות פטריות פרוסות (שמפיניון ופורטובלו)
3 ביצים
2 כפות קוואקר
150 גר' גבינת קשקבל/צהובה מגורדת
200 גר' פטה כבשים
250 מל' שמנת מתוקה/לבישול (מיכל)
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
כמה כפות שמן זית
מעט טימין
1 כפית אבקת פטריות-היריסיוס ריישי
אופן הכנה
1 מניחים את הקמח, המלח, החמאה, הפרמזן ועשבי התיבול באמצעות מעבד מזון מעבדים כמה שניות. מוסיפים 2 כפות מים קרים ומעבדים עוד לכדור.
2 מחממים חמאה ושמן בסיר ומטגנים את הבצל עד ששקוף. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ואבקת פטריות. מטגנים מעט עד אידוי הנוזלים.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח. מעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר 26, מהדקים לדפנות ומעבירים למקפיא 10 דק'.
4 בקערה מניחים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את הבצל והפטריות, מוסיפים מעט מלח ומעבירים לתבנית עם הבצק, מפזרים מעט טימין.
6 . ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד הזהבה כ: 45-50 דק'.