ריזוטו עם גריסי פנינה ופטריות של רייצ’ל קו

ריזוטו על בסיס גריסי פנינה עם פטריות בטעמים נפלאים, מתוך “מטבחה השוודי של רייצ’ל קו”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

280 גרם גריסי פנינה
3 כפות גדושות של חמאה
41 בצל קלוץ וקצוץ דק
קורט מלח ים
קורט מלח ים
1 כף פלפל אנגלי גרוס
ליטר וחצי ציר ירקות\עוף חם
200 גרם פטריות שנטרל או כל סוג אחר לפי הטעם, שטופות ונקיות.
חופן עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים
5 כפות שמנת חמוצה
50 גרם גבינת צ’דר או פרמז’ן מגורדת
ריזוטו עם גריסי פנינה ופטריות של רייצ’ל קו
צלמת: נופר בוגנים, סטילינג: קטי כהן

אופן הכנה

אופן הכנה
1 שמים במחבת יבשה את גריסי הפנינה וקולים מעל האש כ-3 דקות עד שמזהיב (תוך כדי ערבוב). מסירים את הגריסים והמחבת מהאש ומניחים בצד.
2 מוסיפים למחבת 2 כפות חמאה, בצל קצוץ ומעט מלח ומטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות. כאשר הבצל זהוב מוסיפים את הגזר והפלפל.
3 ממשיכים לטגן עד שהבצל רך לגמרי ואז מוסיפים את ציר הירקות וגריסי הפנינה הקלויים ומבשלים במשך 20 דקות או עד שהגריסים רכים. מערבבים תוך כדי ומוסיפים עוד ציר במידת הצורך
4 במחבת אחרת שמים כף חמאה על אש בינונית וברגע שהחמאה מתחילה לבעבע מוסיפים פנימה את הפטריות ומתבלים במלח. מבשלים את הפטריות על אש גבוהה במשך כמה דקות עד שמזהיבות ואז מפזרים מעל את רוב הפטרוזיליה.
5 ממש לפני ההגשה מערבבים שוב את הריזוטו מעל האש יחד עם השמנת.
6 מחלקים לקערות הגשה ומניחים מעל כל אחת חלק מהפטריות. מפזרים גם גבינה ועוד קצת פטרוזיליה מעל כל קערה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות