קיש פטריות הכי פשוט להכנה
קיש פטריות וגבינות על בצק פריך מוכן שלא צריך לעבוד קשה בשבילו
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/05/09181950/AdobeStock_319492527720.jpg)
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בצק פריך מופשר לפי הוראות צרכן
5 כפות שמן זית
1 בצל סגול בגודל בינוני חתוך לקוביות
2 סלסלות פטריות חתוכות לרבעים
150 גרם גבינת פטה 16% מפוררת
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
½1 מיכלי שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
3 ביצים
2 כפות קמח
קורט אגוז מוסקט מגורר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180
2 מרדדים את הבצק לתבנית 24, מדרים את הבצק גם בדפנות, חותכים את הבצק המיותר
3 מחוררים במזלג, מניחים מעל הבצק נייר אפייה ושעועית כמשקולת ומכניסים לתנור לאפייה עיוורת של 20 דקות
4 מוציאים מהתנור ומניחים בצד
5 בקערה מערבבים את הגבינות עם הפטריות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל הבצק
6 טורפים את השמנת המתוקה עם הביצים, אגוז המוסקט והקמח
7 יוצקים מעל תערובת הפטריות ששפכנו על הבצק את תערובת השמנת והביצים
8 מנערים את התבנית ודופקים אותה על השיש כדי שהתערובת תתפזר באופן אחיד בתוך התבנית
9 אופים כ – 45 דקות או מעט יותר עד להתייצבות המילוי (לבדוק עם קיסם/מזלג)
10 מצננים לפני שמגישים