מופלטה מרוקאית קלאסית – מתכון קל ומדויק לחגיגת מימונה של שחר פודיק

מחפשים מתכון פשוט למופלטות רכות וזהובות כמו של סבתא? כל השלבים להכנת מופלטה מרוקאית ביתית לחג המימונה – עם מרכיבים זמינים, הסברים ברורים וטעם ממכר.

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למופלטה:
500 גרם קמח (חצי קילו = 3 וחצי כוסות בנפח 250)
1 כף סוכר
1 כפית מלח
0.5 כפית שמרים יבשים
375 מ”ל מים חמימים (ערבבו מים רותחים עם פושרים – 1.5 כוסות)
2 כפות שמן
אופן הכנה
להכנת המופלטה:
1 מוסיפים את כל המצרכים למיקסר החזק של קנווד (אם אתם רוצים לדייק בגרמים אז כמובן שהוא שוקל יש צג דיגיטלי שתוכלו לראות בו את הגרמים) מרכיבים וו לישה ולשים את הבצק מספר דקות.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מרססים קצת תרסיס שמן מכסים ונותנים מנוחה של כ-45 דקות.
3 אח”כ קורצים מהבצק עיגולים מכדררים לכדורים ומעבירים לתבנית עם שמן (שימו כמות שמן יפה!) כסו אותם בניילון ותנו להם עוד פעם מנוחה של כ-30-60 דקות.
4 חממו חמאה במחבת ובנתיים תתחילו בפתיחת כדור בצק על שיש משומן, תפתחו עם הידיים בעדינות עד שיתקבל בצק שקוף (אפשר לפתוח בין 2 ניירות אפייה גם), תעבירו בזהירות למחבת החמה (לא רותחת מדיי!).
5 ברגע שמזהיב הופכים לצד השני, הופכים שוב, ואז שמים עוד מופלטה על המופלטה המוכנה והופכים כמו בסרטון, ככה המופלטות לא יתייבשו וישארו טריות (ממש עושים מערום מופלטות אחת על השניה והופכים כל פעם כשהאחרת מוכנה).
6 מורחים דבש מוסיפים חמאה מגלגלים מזלפים עוד קצת דבש מלמעלה ולא שוכחים תה בצד, תרבחו ותסעדו 🙂 תהנו! חג שמח!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם