מאפקייקס: מה ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס?

בואו נעשה סדר – מה ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס?

זו שאלה שקצת מסובך להסביר מכיוון שהיא נכנסת קצת להיסטוריה של השם ושל הסוג.

נתחיל מהקאפקייקס

הקאפקייקס קדמו למאפינס, הם התחילו בתור עוגות קטנטנות שנאפו בתוך כוסות או כלים אישיים לגודל אינדיבידואלי שמספיק לאדם אחד. הם קיבלו את השם קאפקייקס, בגלל שהם נאפו בתוך כוסות. השם הזה נשמר עד היום ומתייחס לכל עוגה שנאפית בגודל ביס או בגודל אישי.
עוד סוג של קאפקייקס מתייחס לעובדה שהשקילה של חומרי הגלם לעוגה נעשתה בכוסות ולא במשקל.
בסופו של דבר זוהי עוגה לכל דבר שאפויה בכלים אישיים.

אז מה זה מאפינס?

מאפינס, לעומת זאת, מוכרות לעולם במקור בתור ״לחם זריז״. כלומר, מתכון לחם שבמקום שמרים מוסיפים לו חומרים מתפיחים אחרים כמו אבקת אפיה או סודה לשתייה ואפילו ביצה, מה שמזרז את תהליך תפיחת המאפה, כך שלא צריך לחכות לתפיחה לפני האפייה. הגודל דומה מאוד לגודלן של הקאפקייקס, אבל המרקם יותר דומה לזה של לחם מאשר עוגה; כלומר מרקם אוורירי אבל יציב וקשה יותר עם ציפוי קראסט עבה וקשיח.

מה שמוזר הוא, שדווקא מאפינס, בדרך כלל מוגשים בכוסות נייר לעומת קאפקייקס שלא מוגשים כך תמיד. עניין הכוס הוא לאו דווקא הכרח במה שקשור לקאפקייקס, אבל מאפינס כן נאפים בכוסות בדרך כלל.

היום הפרשנות לכל מאפה לא בדיוק תואמת את הכוונה המקורית. עם הזמן דברים השתנו ואנחנו מכירים אלמנטים מסוימים לפי סימני זיהוי שלנו. אז בואו נשכח ממה שאמרנו עד עכשיו ונדבר קצת על קאפקייקס ומאפינס בימינו.

מה ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס?

סימן הזיהוי של מאפינס – גודל אישי

מאפינס הם עוגות בחושות אפויות בכוס נייר ולפעמים בלי; הם יכולים להיות קטנים מאוד ויכולים להגיע למימדים מכובדים ביותר אבל בהחלט שומרים על קו המאפה האישי בגודל שלהם.

סימן הזיהוי של קפקייקס – עוגה עם ציפוי

קאפקייקס מתקשרים בדרך כלל עם עולם קצת יותר מתוק וצבעוני: כלומר גם קאפקייקס הם עוגה בחושה שאופים בכוסות נייר קטנות ולפעמים לא. בדרך כלל הם די קטנים אבל האפיון העיקרי שלהם הוא הציפוי שלהם. את הקאפקייקס בדרך כלל מעטרים בקרם עשיר וצבעוני. הקרמים יכולים להיות על בסיס חמאה או על בסיס גבינת שמנת או רק שמנת מוקצפת. נהוג להוסיף צבע ולקשט בסוכריות צבעוניות.

אני נוטה בדרך כלל לקשר מאפינס יותר למאפה בוקר לצד הקפה. קאפקייקס לעומת זאת הם יותר ממתק או פינוק מיוחד וחגיגי למסיבות או ימי הולדת.

אז לפחות למדנו טיפה הסטוריה על קצה המזלג של קאפקייקס ומאפינס אבל בימינו כמו הרבה דברים אחרים – הכל נתון לפרשנות אישית. קאפקייק יכול להיות סוג של מאפין אבל מאפין הוא לא בדיוק קאפקייק למרות שהוא עונה על המאפיינים ההיסטריים של קאפקייקס.

בקיצור אם אין קאפקייקס, תאכלו מאפינס!

מומלץ לקרוא גם:

המרות ביצים במתכוני אפיה ותפקידן בקונדיטוריה ובאפיה

למה הקצפת חלבונים לא תמיד עובדת?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות