עוגת מוצרט של מיקי שמו
קינוח מפואר לליל הסדר או לכל ארוחת חג: עוגת מוצרט ללא קמח של מיקי שמו מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרנג:
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
5 חלבונים
200 גרם סוכר (1 כוס)
100 גרם אגוזי מלך גרוסים וקלויים (1 כוס)
75 גרם אגוזי לוז גרוסים וקלויים (3/4 כוס)
למוס שוקולד החלב:
360 מ”ל שמנת מתוקה (½1 כוסות)
125 גרם ממרח שוקולד חלב
למוס שוקולד הלבן:
360 מ”ל שמנת מתוקה (½1 כוסות)
150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-110 מעלות.
המרנג:
1 מקציפים חלבונים וסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב. יש להוסיף את הסוכר בהדרגה.
2 מערבבים את אבקת הסוכר ואת שני סוגי האגוזים ומקפלים אל מסת החלבונים המוקצפים.
3 מסמנים (בעזרת עט או עיפרון) שני עיגולים בקוטר 22 ס”מ על שני ניירות אפייה. הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהמרנג לא יבוא במגע עם הסימון) ומניחים על תבניות.
4 בעזרת שק זילוף, מזלפים שני עיגולי מרנג בקוטר הסימון.
5 אופים כשעתיים עד שהמרנג יבש ומשתחרר בקלות מנייר האפייה.
מוס שוקולד חלב:
1 מרתיחים 1/2 כוס שמנת מתוקה.
2 יוצקים את השמנת על ממרח שוקולד החלב , ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מקציפים כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד המצוננת.
הרכבת העוגה:
1 מניחים מרנג אגוזים בתחתית תבנית, מורחים מוס שוקולד חלב.
2 מניחים מעליו את המרנג השני, דוחסים מעט על מנת שהמוס יגיע לצידי התבנית.
3 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
4 בינתיים מכינים את מוס השוקולד הלבן.
מוס שוקולד לבן:
1 מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה.
2 יוצקים את השמנת על השוקולד הלבן, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
3 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4 מקציפים 3/4 כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים ל תערובת השוקולד המצוננת.
הגשה:
1 יוצקים את מוס השוקולד הלבן על המרנג וזורים אבקת קקאו (ניתן לצפות גם בגנאש שוקולד).
2 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, על מנת שהעוגה תתייצב.