מוסקה כרובית של צ'רלי פדידה

מתכון מטריף לכרובית שירז סטייל מוקרמת עם טחינה ותבלינים ים תיכוניים, מתוך התוכנית "הפוד טראק של צ’רלי"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כרובית גדולה
1 כוס טחינה גולמית
4 כפות צנוברים
צרור פטרוזיליה קצוץ גס
מים לבישול הכרובית
4 כפיות ממרח אריסה ולימון כבוש של נפטון
4 כפיות ממרח זיתים ירוקים של נפטון
1 כפית כמון
3 כפות שמן זית
עבור הטחינה
1 כוס טחינה גולמית
1 לימון סחוט
1 שן שום קצוצה דק
1 גביע יוגורט
1 כפית דבש
חצי כפית כמון
מלח פלפל במטחנת זכוכית של נפטון
3 כפות שמן זית
חצי כפית זרעי כוסברה גרוסה
מוסקה כרובית של צ'רלי פדידה
אופן הכנה
אופן הכנת הטחינה
1 בוזקים טחינה גולמית לקערת ערבוב.
2 מוסיפים מעל: מיץ לימון, יוגורט, פטרוזיליה, שום, דבש, כמון, זרעי כוסברה גרוסים ומעט שמן זית.
3 מערבבים בעזרת מטרפה וטועמים תוך כדי ערבוב.
4 **יש אפשרות לעשות זאת על בסיס מים אך יוגורט מעשיר את הטעם ונותן חמיצות מיוחדת לטחינה ומלבין אותה.
5 **את הטחינה טועמים תוך כדי עשייה וככה דואגים לחידוד טעמים בדיוק כמו שאוהבים
אופן הכנת המנה
1 ממלאים מים בסיר גדול ומביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח וכרובית גדולה בשלמותה ומבשלים למשך 10 דקות או עד שהכרובית מתרככת.
2 מוציאים ומהסיר ומצננים מעט לטמפרטורת חדר.
3 פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומעל מניחים את הכרובית המבושלת ומכסים בעוד נייר אפייה ומועכים את הכרובית בעזרת הידיים.
4 מסירים את הנייר האפייה העליון ומתבלים את הכרובית במלח, פלפל וכמון
5 מניחים את הכרובית בתבנית אפייה ובוזקים מעל את התחינה שהכנו קודם
6 מעל הטחינה מוסיפים שמן זית וצנוברים.
7 מכניסים לטאבון בטמפרטורה של 220 מעלות ואופים עד אשר הטחינה הופכת זהובה ומבעבעת בו זמנית.
8 מוציאים מהטאבון ומזרזפים מעל בנגיעות ממרח זיתים ירוקים של נפטון ואריסה לימון כבוש.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: