דג טונה מרוקאי

מתכון מעולה לדג טונה מרוקאי כמו של אימא

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 נתחי דג טונה
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 חבילת כוסברה קצוצה
20 שיני שום שלמות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 כפות רסק עגבניות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
חצי לימון פרוס ומקולף
1 כפית סוכר
חצי כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
4 כוסות מים
אופן הכנה
1 משרים את נתחי דג הטונה במים ובמיץ מחצי לימון למשך כחצי שעה, מסננים מנוזלים ומפזרים מעל מלח גס
2 מבשלים בסיר את פרוסות העגבניות ומעל מפזרים מעט סוכר.
3 מוסיפים לסיר את הפלפלים, את שניני השום וחצי מכמות הכוסברה.
4 מפזרים מעל את פרוסות הלימון המקולפות, את התבלינים, רסק העגבניות ואת חצי כוס השמן.
5 ממלאים את הסיר במים עד שהוא שכל המרכיבים מכוסים בהם, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
6 בתום 20 הדקות מוסיפים את הדגים לסיר ומבשלים עוד כ-10 דקות תוך כדי שמרטיבים את הדג עם הרוטב באמצעות כף.
7 לאחר 10 דקות מוסיפים את שאר הכוסברה ומבשלים עוד כ-10 דקות תוך כדי ניעור של הסיר מידי פעם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם