מרק חרירה מרוקאי של אבי ביטון
השף אבי ביטון מארח את הילה סעדה ומכין לה מרק חרירה מרוקאי משפחתי ומנחם. מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 גבעולי סלרי
1 עגבניה
2 בצלים
0.75 כוס עדשים ירוקות שהושרו במים לילה שלם
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים לילה שלם
750 גרם בשר צוואר עם העצם
פלפל שחור
מלח
0.5 כפית כורכום
0.5 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
מיץ מלימון אחד
3 כפות קמח
0.5 כוס מים כוס אטריות ביצים
אריסה
אופן הכנה
1 חותכים את הסלרי, העגבניה והבצלים לקוביות ומניחים בסיר של מרק.
2 מאדים רבע שעה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב. מוסיפים לתערובת את העדשים, החומוס, העצמות, הבשר ואת הפלפל, המלח והכורכום.
3 ממלאים מים כמעט עד סוף הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
4 כעבור שעתיים מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומבשלים כרבע שעה נוספת.
5 לקראת הסוף מוסיפים את הלימון הסחוט.
6 מערבבים היטב את הקמח עם חצי כוס מים (כך שלא יהיו גושים) ויוצקים לסיר. מוסיפים את האטריות ומבשלים כמה דקות נוספות, עד שהן מתרככות.
7 מגישים כל מנת מרק עם כפית אריסה.
