דג מרוקאי של עמוס אבטליון ביחד עם שאול בן אדרת
מתכון לדג מרוקאי מתוך התכנית הבישול האהובה "כמו של סבתא" עם שאול בן אדרת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
750 גרם דג בורי
לרוטב
5 עגבניות בשלות גדולת או 7 קטנות מגוררות
חבילת כוסברה – שטופה וקצוצה היטב
4 שיני שום
3 פלפל צ’ילי טרי קצוץ דק
2 כפות גדושות של פפריקה מרוקאית מתוקה
1/2 כוס שמן קנולה
250 גרם רסק עגבניות
פלפל שחור ומלח
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, פלפל צ’ילי קצוץ דק, כוסברה קצוצה, שום ו- 2 כפות גדושות של פפריקה מרוקאית מתוקה.
2 בסיר סוטאז’ בינוני שופכים כחצי כוס שמן ואת תכולת הקערה.
3 מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
4 מורידים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה.
5 ממליחים ומפלפלים את הדג.
6 כשהרוטב מוכן מוסיפים את הדג.
7 ממשיכים את הרוטב עם הדג על אש קטנה כ – 10 דקות.
