דג מרוקאי של פלורה סעדה עם אבי ביטון
אבי ביטון מארח את הילה סעדה ואמה פלורה, שמלמדת את אבי איך היא מכינה את הדג המרוקאי המנצח שלה.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 יחידות דג מוסר נקי ומפולט
2 לימונים
2 כוסות מים
מלח
½1 כוס גרגרי חומוס
1 גמבה פרוסה לרצועות
10 שיני שום
צרור כוסברה קצוצה
4 פרוסות לימון כבוש
3 פלפלים יבשים ללא זרעים
3 פלפלים יבשים חריפים ללא זרעים
2 עגבניות פרוסות
2 כוסות מים
3/4 כוס שמן קנולה
½ כף פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה מלח (לפי הטעם)
אופן הכנה
1 משרים את הדגים במשך חצי שעה במי לימון ומלח. שוטפים.
2 בסיר רחב מניחים את החומוס, מפזרים את השום, הגמבה, הפלפל היבש, העגבניות, הלימון הכבוש ומחצית מהכוסברה. מלמעלה מניחים את הדגים כשהעור כלפי מטה. מוסיפים מים, ומבשלים כ- 15 דקות על אש בינונית עם מכסה סגור.
3 בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים עם השמן ויוצקים על הדגים
4 מנערים קלות את הסיר כך שהרוטב יכסה את הדגים.
5 מפזרים את יתר הכוסברה וממשיכים לבשל כשהסיר ללא מכסה על להבה נמוכה, עד לאידוי הנוזלים (כחצי שעה), מידי פעם, יש להרטיב את הדגים עם הרוטב ולנער את הסיר בשנית.