דג מרוקאי של אבי ביטון

מתכון למנת דגים חריפה ומסורתית של מרים שחר, אמא של רון, מתוך התכנית “במטבח עם אמא”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 ק”ג דג סלמון טרי ללא עור
2 גמבות גדולות
6 קוביות שום
2-3 פלפלים יבשים חריפים
5 לימונים כבושים קטנים או 3 כפות לימiן כבוש מרוסק
מעט כוסברה
1 כפית פפריקה חריפה
מעט מלח דק
מעט כורכום
1/3 כוס שמן
דג מרוקאי .
דג מרוקאי. אבי ביטון . צילום: איתיאל ציון
אופן הכנה
1 חותכים את הגמבות לרצועות.
2 מחממים סיר עם שמן על אש קטנה.
3 מכניסים את רצועות הפלפל לסיר ומכסים אותו.
4 מוסיפים את השום, הפלפלים החריפים והלימונים הכבושים לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
5 מערבבים את כל התבלינים יחד עם מעט שמן בקערה מחוץ לסיר.
6 פורסים את הדג ומוסיפים אותו לסיר.
7 מוסיפים את הרוטב ומבשלים מספר דקות נוספות.
8 מוסיפים את עלי הכוסברה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות