סופגניות מרוקאיות
מתכון לסופגניות מרוקאיות, קריספיות מבחוץ וסופר רכות ואווריריות מבפנים
זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
לטיגון: שמן קנולה
אופן הכנה
1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רך
2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות.
3 משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים כשעה
4 מחממים שמן לטיגון עמוק
5 משמנים את הידיים ובוצעים חתיכת בצק
6 בעזרת אגודלים מייצרים חור במרכז סופגניה ומרחיבים אותו בעזרת האצבעות
7 צריכה להתקבל טבעת עם חור באמצע
8 מטגנים את סופגניות עד שהן להשחמה
9 הופכים לצד שני בעזרת כף מחוררת, ומטגנים גם בצד השני
10 מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ומצננים במשך מספר דקות
11 מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים