שבקייה ללא מכונת פסטה של טוני משיח
עוגייה מהמטבח המרוקאי שכל ביס שלה מרגישים את הבצק הקריספי והדבש. טעים!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעוגיות:
1 ק”ג קמח
250 גרם מרגרינה/חמאה רכה
1 ביצה
1 כף סוכר
שקית אבקת אפיה
1 כף חומץ
קמצוץ מלח
2 טיפות זהר (תמצית פריחת הדרים)
1.5 כוסות מים
לסירופ:
5 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 טיפת זהר
מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
1 מכניסים לסיר את חומרי הסירופ ומביאים לרתיחה.
2 מכניסים את הלימון ומבשלים על אש בינונית 10 דקות נוספות עד הסמכה (בודקים ע”י טיפטוף על צלחת אם מעט מסמיך בקרור זה מוכן).
3 להניח בצד לקירור מלא.
הכנת השבקייה:
1 מנפים ביחד קמח ואבקת אפייה.
2 מוסיפים סוכר, מלח ומערבבים.
3 בקערה אחרת מערבבים היטב ביצה ומרגרינה/חמאה עד לקבלת תערובת אחידה .
4 מוסיפים קמח ולשים.
5 מוסיפים מים, חוצץ וזהר ומקבלים בצק נוח לעבודה.
6 ממתינים חצי שעה.
7 מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק מאוד.
8 מחלקים למלבנים לפי גודל השבקיה הרצויה.
9 בעזרת גלגלת יוצרים חריצים דקים.
10 מקפלים לחצי ואז שוב לחצי, מייצרים מרווח בין חריצי בהצק, לוקחים את ראש הבצק ומעבירים אותו דרך החור.
11 מהדקים את הקצוות וחותכים את המיותר כדי שייווצר שפיץ .
12 מכניסים לטיגון בשמן עמוק ברגע שזהוב, מוציאים עם מסננת ומעבירים לסירופ הקר.
13 ניתן לפזר שומשום קלוי.