טארטלט מון בלאן של אסטלה

טארטלט מון בלאן של אסטלה מתוך "שעה שמחה" הכי האפי האוור

אסטלה
12.08.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הפריך:
80 גר’ אבקת סוכר
10 גר’ סירופ מייפל
180 גר’ חמאה
50 גר’ אבקת שקדים
250 גר’ קמח לעוגיות
2 חלמונים גדולים
למרנג:
125 גרם חלבון טרי
125 +75 גרם סוכר דק
למרמלדת קומקוואט:
150 גרם קומקוואט חצויים ומגולענים.
1 ליטר מים
6 גרם סוכר
10 גרם מיץ לימון
10 גרם סוכר אינוורטי (סירופ מייפל)
לקרם וניל מסקרפונה:
325 גרם שמנת מתוקה
32 גרם סוכר
163 גרם מסקרפונה
1 כפית תמצית וניל
לקרם ערמונים:
315 גרם מחית ערמונים
125 גרם שמנת מתוקה
10 גרם וויסקי
1 כפית תמצית וניל
צילום: נופר בוגנים | סטיילינג- קרן ברק, טארטלט מון בלאן של אסטלה
אופן הכנה
מכינים את הבצק הפריך:
1 במעבד מזון מבלנדרים את כל המרכיבים עד לקבלת מחית חלקה.
2 מקררים היטב את המחית ומרדדים לעובי של 2 מ”מ.
3 מכניסים לתוך רינגים בקוטר 8 ס”מ, גובה 2 ס”מ
4 אופים אפיה מלטה במשך כ – 15 דקות על 150 מעלות
מכינים את המרנג:
1 מקציפים את החלבונים עם 125 גרם סוכר.
2 בתום ההקצפה מוסיפים בקיפול את יתר הסוכר.
3 מזלפים כיפות בגודל של 3 ס”מ קוטר.
4 מייבשים בתנות ב100 מעלות כשעתיים. המרנג צריך לצאת יבש לחלוטין.
מכינים את מרמלדת הקומקוואט:
1 מרתיחים את הקומקוואט עם מים ומוסיפים מלח. מסננים.
2 מוסיפים את מיץ הלימון והסירופ. מבלנדרים, מרתיחים ומקררים.
מכינים את קרם הוניל מסקרפונה:
1 מבלנדרים את כל החומרים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
2 מקררים היטב – שעתיים לפחות (4 מעלות)
3 מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
4 ממלאים תבניות “dome” – חצי כדור בקוטר 6.5 ס”מ – כ15 גרם.
5 להוסיף לתוכו כיפת מרנג ולהקפיא, את היתר מזלפים בזמן הרכבה על מרמלדת הקומקוואט.
מכינים את קרם הערמונים:
1 מבלנדרים בסבלנות את כל המרכיבים עד לקבלת מחית אחידה.
מרכיבים את המנה:
1 מזלפים על גבי קילתית אפויה 15 גרם/1 כף מרמלדת קומקוואט. מקפיאים.
2 מוציאים מהקפאה, מזלפים כ- 20 גרם קרם וניל מסקרפונה על המרמלדה ומניחים מיד “dome” קפוא של קרם וניל.
3 מזלפים עם צנטר “ספגטי” קרם ערמונים, ולקשט עם חתיכה של ערמון מסוכר.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: